Hba1c

Alltså idag hos mitt SSK-besök så fick jag reda på att jag hade 8,9 i Hba1c. Det var nära att mina tårar kom där...men med värdens bästa sjuksköterska och coach så fick hon mig på bättre tankar. Hon förstod att jag var trött hela tiden, Vi ska ha mer regelbunden kontakt, Ska träffa både dietist och psykologen.
Mitt dilemma är att jag inte vill ha diabetesen som hinder i min vardag...då jag arbetar med människor så blir det jobbigt eftersom jag ibland hade behövt gå iväg och när jag har högt bs så är jag ute så alert och när jag har lågt så är jag inte heller så alert he he. Men jag har typ gjort så att jag har högt bs så att jag inte ska få lågt när jag arbetar som är ett aktivt arbete.
Nu ska jag inte bli långrandig här för då kanske ni somnar mellan raderna....iallafall så bolusredigera vi på pumpen med klhydratsräkningen och mängden insulin till det. Det blir bra dethär!

Ha en fin måndag alla :)

Nu kör jag igång igen!

Som ni kanske har märkt så har jag haft extrem bloggtorka. Men jag har nu kommit på att det är skönt att delge er och skriva av mig ibland om allés Jag vill skriva om både mitt liv i vardagen och diabetes påverkar mig och hur jag tänker och hur jag gör. åra försöka använda så mycket bilder som möjligt.mvet ni hur mobilbloggen fungerar?På min instagram så får ni se bilder: JosefinaOlsson heter jag där, Efter en utgång igår så vaknade jag inte förrän 10 och kunde inte stå upp. Frukosten intogs kl 12 som bestod av fil och flingor som är standard i mitt hushåll. Vaknade med ett värde på 10... Jag får väl vara nöjd med det.  Innan middagen hade jag dock 16. Då visade pumpen att jag skulle ta 4eh. Innan middag hade jag 12 och pumpen visade att jag skulle ta 6 eh- kolhydratsräknar.  Dagen efter man varit ute och festat så kan blodsockret hoppa eller svårt att få ner det.  Dagen har bestått av kompis-bakis-häng, tvätt, städ och storkok. Gjorde världens godaste knäckebröd som består av majsmjöl, sesamfrön, linfrön, solrosfrön och olivolja och vatten. Så jäkla gott med lite smör på eller ost. Höjer inte blodsockret alls heller:)  Nä nu ska jag hälla upp ett stort glas sodavatten med fin light-Stevia innan långfilmen börjar! Ha en fin söndag hörreni:)

RSS 2.0