Om en vecka

Idag blir det plugg hela dagen! Ni kanske har märkt av att det är slutet på en kurs nu?:)


Innan jag åkte till Ikea igår så hade jag ett bs på 14 och pumpen visade att jag skulle ta 4. EH(?). Fick en dunderkänning på 2,7 någon timme senare och fick köpa någonting snabbt att dricka. Hela omgivningen snurrade och jag kände hur kallsvetttig jag blev. Kan inte minnas när jag senast hade så lågt.,, Underbara kompis som gick och hämtade drickan(cola) till mig. Hon blev så orolig! Kände knappt av cola-smaken för att allt går så snabbt när man har känning. Jag fick en rekyl på detta upp till 12 i bs.

Det blev massvis med ljus på Ikea till min kandelaber, ljusstakar, blockljus och doftljus:)

Snart ska jag ta mitt ducoral-vaccin och det är hallonsmak på det har jag för mig!

Om en vecka sitter jag på en buss till Landvettern:)

Vad ska ni göra för skoj idag?

/Josefina
Vinnare

Jag vann igår en blodsockermätare hos: http://nyheter24.se/blogg/diabetesmannen/


Jag vill tacka Så mycket! Vilken lycka! Jag blev som ett litet barn på julafton=)Ha en bra dag!

/ Josefina


Vecka 43

Jag har precis kommit hem från en redovisning i skolan av ett utvecklingsarbete som skall göras och redovisas nästa vecka. Var ute och gick en timme i morse och trodde jag skulle få känning när jag kom till skolan. Men det fick jag inte som väl var för jag minskade bolusen till frukost och basalen också. När jag hade pennor tidigare så fick jag alltid känning när jag kom till skolan även att jag minskade på frukost-insulinet. Nu blir det lunch och sedan till Ikea med en vän för att köpa mängder av ljus! Därefter blir det förmodligen en afterwork för att avsluta veckan. Var på apoteket och hämtade ut insulin, teststickor och annat till resan innan. Jag kommer att ha dubbelt av allting och fördela allt i olika väskor så jag har extra om någon väska skulle komma bort. Ska försöka lita på flygbolaget;) Ha en bra dag! /Kram

Pump

Som ni flesta säkert vet så ska pumpen inte gå på högkostnadskortet längre. Läste en artikel om det i Gp idag och ska fastställas 2013. Jag mår så otroligt bra med pump. Kan skjuta på frukost/lunch/middag en timme utan att jag mår dåligt. Vad händer om man inte kan använda pumpen mer pga kostnad? Ska jag/man då åka in och ut till sjukan ofta? Vad kommer inte det kosta i längden får landstingen? Nu fick jag allt skriva av mig lite. Nu blir det en god middag och plugg därefter. Imorgon är det en speciell dag. Jag återkommer om vad senare. Ha en trevlig kväll! Kram

20,0

Högt blodsocker och ska iväg om cirkus en timme på middag med vännerna....nu kör vi.

Avslutat kapitel

God morgon på er. Idag var det en befogad sovmorgon. Igår såg jag idol med några kompisar, idag blir det träning och plugg. Sedan blir det middag hos en kompis och utgång på stan=) Imorgon blir det plugg, tvätt och simma/basta och såklart förbereda lektioner för kommande vecka. Jag har min slutbedömning på onsdag..vill det ska bli torsdag nu för jag stressar upp mig. Kolla ut genom fönstret och jag som skulle gå till stan...tusan också. Vad hittar ni på i helgen? Ha en bra dag/ J

Work-out

Jag har precis haft hemma-träning.
Då jag, som ni förstår åker på långresa i en mnd om två veckor så tycker jag träningskort kan vänta till efter. Joggar utomhus, går mycket och frikort av kompisar får det bli. Det jag testade på idag var work-out på youtube. Man kan välja själv vad man vill focusera på som mage,armar, lår, rumpa. Följ instruktören Och på med go musik så är pulsen förhoppningsvis igång annars är det bara att lägga till hantlar och bollar. Jag rekommenderar att du har en yoga-matta för armbågar och knän.
ps. Ska försöka redigera mitt " rese- mail".
Ha en trevlig kväll!

/ J


Att unna sig

Tröttsam text nedan. Jag hade mellanrum efter varje nytt stycke. Hade jag läst allt själv så hade jag somnat.. Så läs på om du vill sova;)

Idag unna jag mig en present. Gissa på!


En tidig söndagmorgon


Home !


Tillbaka i Göteborg

Efter en intensiv helg hemma i Ängelholm så är jag nu tillbaka i Göteborg.
Jag bytade klarblå himmel till regn och dimma motvilligt, såklart.

Har enbart 1,5 vecka kvar på praktiken nu. Att ha koll på 20 förstagluttare, plugg, diabetes, kost och träning är en konst...det ska kännas att man lever så att säga!

Idag vaknade jag på 8.6  bs...tycker fortfarande att det är högt. Men jag vill inte få känning på natten. Det blir typ som-aldrig-sett-mat.fylle-käk-delux.

För er som undrar så har jag köpt en bok om LCHF av Annika Dahlström som är kostdoktor. Kolla gärna hennes blogg. Kosten verkar grymt bra. Jag vill inte se det som en diet eller bantning för det låter så tråkigt, därför ser jag det som en livsstil, typ. Ska börja mer när praktiken är slut för då finns det mer tid.

Efter mina första mål med LCHF så fick jag känning. Ni vet själva diabetiker- hur man har som rutin att ta en viss mängd enheter insulin. Såklart lärde jag mig av mitt misstag. Att äta efter LCHF och sedan få känning och måste dricka mjölk och sötsaker sliter på kroppen mer än det gör nytta.

Det sägs ju att diabetiker ska äta stenåldersmat. Vi kan faktiskt klara oss utan pasta, bröd, ris och potatis. Kolhyrdaterna omvandlas ändå till socker och sedan fett i kroppen, och vi äter ju ändå fett. Men det ska vara de långvariga och bra fetterna. 
Transfetter är tabu såklart. 

En sjuk grej som hände mig för några veckor sedan. Jag var på liseberg med några kompisar efter några glas vin fick vi impulsen att spela på gotteri-hjulen. Jag skulle såklart inte spela..men mina kompisar tvingade för vi såg det som en kamp mellan varandra. Vem tror ni vinner stjärn-daim-vinsten om inte jag? Why? Vem vill straffa mig? ;P 
Nåväl jag gav en tredjedel till kompisar, andra tredjedelen till familjen och resterande ska med till Peking. Okeeej dåå: Jag har några själv som är bra att ha i väskan när jag får känning. Tänk att det hårda i daimet är som sirap=Sockertopp!!! 

Härligt att först skriva om LCHF och sedan Daim ellerhur=)   

Jag ser framemot helgen för då är det fäst med brudarna och utgång på stan! Wiie.
Man måste ha semester från sin diabetes ibland. Veckorna sköter jag mig men på helgerna tycker jag man ska göra trevligheter och försöka koppla bort.

Ha nu en trevlig kväll

Har ni frågor om diabetes eller mig så fråga på!

Kram

RSS 2.0