Teknikens värld

Alltså så himla faschinerande!!

Kolla länken:http://ibgstar.com/web/ibgstar

Nu kan man med andra ord ha en app i Iphonen där man ser sitt blodsockervärde.

Det är ett måste för mig eftersom jag har min Iphone på mig hela tiden.

/Kram

Mycket

Hej Alla!
Vilken dag att vakna till med strålande sol.
Idag har jag visningar och sedan ska jag ner till badet för att vara funktionär på tävlingen. Lite nervöst måste jag påstå att det är.

Ikväll har jag inga planer alls faktiskt men allt hänger på hur lång tid tävlingen tar.
veckan har bestått av skola, visningar, jobb. Ganska fullt upp med andra ord.

I morgon blir de tävling, cortegen, sen grillning hos S.
På söndag ska jag bara slappa och plugga.

Jag bjuder på en går-dagens:)

Jacka Barbour, tröja Hunky dory, Polo jeans, skor Palladium.

Ha en fin dag och missa inte att kika på de brittiska bröllopet!

Kram

Påsk

Hej!
Glad påsk på er! Hoppas ni fått något påskägg.
Själv firade jag påsken i K-stad med hela tjocka släkten. Men en massa ätande. Legat från 6-11 hela hela dagen igår. Underbart! Idag hände de ngt däremot... jag fick inte i mig något insulin, slangen tror jag blev böjd eller den blev helt vit inuti så jag var uppe på ett värde på 19 idag. Usch vad jag mådde dåligt.
Nu har jag 11 i bs. Dock tog jag två metformin så jag vet inte ur lågt jag kommer få......
Igår blev det en utgång med tjejerna och det blev Bhof som vanligt :)

Ikväll blir det ytterligare en påskmiddag med familjen hi hi dessa påsktider.

Idag har jag jobbat på min bränna, så härligt..jag är så ljus och blir röd direkt men sen kommer de bruna:) Underbara väder, det har varit efterlängtat!!

Nu ska jag iväg och handla lite till middagen.
Ha en trevlig dag och fortsatt bra påsk!

/Josefina

BAGGU

God morgon!
Solen skiner i skåneland, vilken lycka!! Så mkt energi!
Vaknade med ett värde på 9 och pumpen visade att jag skulle ta 5,8EH sen fick jag 12 i bs. Då ville jag ta extra insulin, men det tyckte inte pumpen. Men jag vill inte ligga på 12 i bs.

I em blir det Yoga och sedan blir det middag på stan med alla tjejer på någon uteservering. Så underbart! Hoppas mitt bs går ner.

Gissa vad detta är:



Snabbt svar: Tadaaa!



Nu har jag äntligen fått tag på min shoppingväska! Söt va!? Såklart blev det en rosaliknande färg.

Ha en fin dag!
/Josefina

Stubbe

Hej!
Hur mår ni idag?
Själv så har jag åkt på en däng av virus. Vore ju konstigt om jag inte åkt på något eftersom jag har kontakt med så mycket barn i min omgivning och kompisar som är sjuka.
Natten har bestått av att snora ner en halv toalettrulle. (Hade inga snytnäsdukar hemma), Vaknade med ett värde på 6,7. Gött!
I natt så lossnade nålen förresten för jag rullade mig på mage och plastfliken och nålen åkte med. Aj. Jag fick genast gå upp och byta och passade på att testa sockret. Då låg jag på 14 i bs och fick ta 4 EH. Kanske därför jag vaknade med så bra värde.

Idag har jag rensat ur garderoben och strurkturerat upp på mitt rum osv. Satte ín påskris, ska bara sätta dit fjädrar också. Fick även alla mina vinterkläder tvättade och vinterskorna putsade inför en sesong i garderoben.

Sen hittade jag en stubbe på tomten som jag ska göra ett avlastningsbord av. Tvättade av den och nu ligger den på tork, därefter ska jag måla den vit. Kan vara snyggt att ha brevid en fåtölj eller soffa som avlastningsbord.

Nu ska jag kurrera mig resten av dagen! Känner mig matt.

Ha en fin dag allihopa. Må gott/Josefina

elva

Efter 2,5 timmes vila så har jaga nu 11.1 i bs. Bättre, men inte bra. Snart blir det middag och det består av revben och mammas goda bröd och sallad. Sök på "mörkt bröd" på recept så kommer det fram. Fått tips om brödet ffrån en på mitt där jag arbetade för 3 år sedan. Det är vetekross, vetekli, gramhamnsmjöl, rågsikt, bikabornat, vetemjöl och andra torrvaror, man kan även tillsätta solrosfrön som jag brukar göra. även torkade aprikoser om man känner för det sen blandar ihop allt och tillsätter en liter filmjölk och lite sirap. Sen lägger man det i två brödformar och in i ugnen i 1,5 timme. Lätt bröd att göra:) Jag försöker byta ut vetemjölet till de andra produkterna och tar så bra filmjölk som möjligt och mindre sirap för att inte brödet ska bli så sött. Ha en trevlig lördagskväll!! :) /J

Home

Nu infinner jag mig på annan ort. Resan hem gick bra och J fick hjälpa mig med väskan en bit. Vilken gentleman. Satt mig på tåget, tog en macka och började läsa "urspårad" som handlar om ett barn ´som har diabetes vars förädrar inte har tid att ta hand om henne. Läst typ 20 sidor så jag har inte kommit så långt ännu...men den verkar spännande. När jag kom hem så blev det en himla god måltid som mamma gjort från" Elle mat och vin" med kycklingfile med dijongsenap, grönmögelost,soltorkade tomater pinjenötter och en omelett med spenat och paprika. Även italiensk färskpasta till det men det tog jag såklart inte.

mina värden igår låg mellan 6-14..kanske ska höja bolusen?
Idag har jag startat med ett värde på 10(högt) och så nu har jag 18 i bs. Så jag är depp, ligger i soffan och ska vila.Jag blir ju så matt och orkar ingneting när jag har över 13.

Idag har jag och mamma bakat..hon bakade bröd och jag gjorde kladdekakor i leopardformar med smält choklad över och en kaffeböna på. Har inte smakat de ännu för jag har så högt bs. Det jag såg var att de sjönk ner mkt efter att jag tog ut de från ugnen.

När jag får högt bs så är det precis som att jag inte vill testa mig och sova bort mitt höga värde och vakna tip-top igen. Jag är på god väg att somna iaf.
I morgon så ska jag försöka komma iväg till en loppis vid hälsans hus i Helsingborg! Jag hoppas det blir ngt av det.
Idag har jag förresten hittat en vit pedistal som jag ska ha i hörnet av min lght. Med en fin vas med blomma! sen hittade jag även äldre vita fönster som jag vill sätta in speglar i istället. Ett senare projekt. Sen vill jag hitta ett konsolbord också. oh nu är det mkt jag vill!

Ha en fin helg/J


Hemma

Hej och god kväll!

Igår var en vän här och sov över och vi bastade och åt take-away mat. Jag tänkte att det var "lillördag". Vardagslyx i studentens vardag.

Idag har varit en lång dag med föreläsningar och efter skolan så gick jag på stan och shoppade lite kläder. Man blir ju så shoppingsugen nu när alla vårkläder kommit in!

Mina värden har legat mellan 6-13 idag. När jag hade 13 i bs så visade pumpen att jag skulle ta 2,1 EH. sagt och gjort. Men sen fick jag känning två timmar senare. Då blev det frukt och kex.

Jag gillar inte alls druvsocker. Men visst tar jag det vid känning, men har jag något annat närmre eller en affär så går det före! Jag tror det beror på att jag har dåliga minnen av druvsocker eftersom jag förknippar det med känning och det vill jag ju såklart inte ha. Sen känns det som att druvsockret gör att blodsockret går upp för stunden, sedan får man känning igen lite senare. Hur känns det för er? Stannar blodsockret?

Igår var det insulinpåfyllning, sa pumpen. Tror jag får fylla insulin typ var 5e dag. Hur ofta fyller ni pumpen med insulin?

Vet ni? Jag tycker inte det är fint när den vita tejpen(inf.set) blir svart-grå. Visst vore det bättre med svart tejp. Men kanske beror det på att jag oftast har mörka baslinnen;) Tur det är påväg mot vår och sommar nu!!=)

/J

Visst ser jag lite läskig ut på bilden?
På after-work med tjejerna i klassen.



20.1

God morgon!

Å idag vaknade jag inte på rätt sida idag...Jag vaknade med högt blodsocker och kolla genast till nålen. Den hade såklart åkt ut under natten. Usch! Första gången detta hänt. Det blir till att ta extra enheter och en metformin.

Ska klä mig och sticka ner till skolan snart.
Ha en fin dag!

Kra


GALA!

Hej och god morgon!

Efter en förmiddag med bara plugg och städ ska jag snart hoppa in i duschen för att göra mig iordning.
Ska vara på Brewhouse kl 13 och förbereda.
Gå gärna in och kolla www.endavagen.blogg.se. Jag var i Kenya för 1,5 år sedan på praktik med 16 andra från klassen. Nu har vi kämpat sedan dess med att få ihop pengar för att starta en skola. Läs gärna på bloggen om vår byggnation. Det är på rätt väg iallafall!
Så ikväll har vi en gala med kända artister för att få ihop pengar för fortsatt byggande av en gymnasieskola i Kenya.

Jag vaknade med ett värde på 7,1. Helt ok men har varit bättre. Jag tror jag har för lite insulin på natten. Men om jag skulle tränat igår så hade jag haft ännu bättre värde. Igår vaknade jag med ett ärde på 14. Lustigt, men iofs åt jag hamburgare och drack ett glas vin. Så kanske därför? Jobbigt att börja en dag så högt, men som väl var så tränade jag på förmiddagen så det gick ner. Men sen fick jag högt igen efter lunch. Åt bara en macka till lunch så jag förstår ingenting ibland. Kanske stress-endorfiner som gör att bs går upp.

Jag bjuder från en bild från Oslo (Aker brygge) för två helger sedan


Detta fina vårväder har följt med hem! Så härligt!!
Ha en fin måndag!

/Josefina

Dinner

Hej!

Blev en power nap nu i eftermiddags och det var skönt:)

Snart kommer Y och hämtar mig och då ska vi iväg till en resturang två meter från mig för en bit.
Är hungrig nu!
Mitt blodsocker har legat mellan 7-12 idag. Var genast tvungen att testat mig och då visade mätaren 18.(då sa pumpen att jag skulle ta 4,5EH) Men efter utgång och stillasittande så kan blodsockret hoppa. Jag använder mig av Contour-mätaren som är kopplad till min pump och mina värden kommer in i pumpen. Sen kolhydratsräknar jag och då visar pumpen hur många EH jag ska ta till ett visst antal gram kolhydrater. Stickorna man får till mätaren med är få, och jag får hämta ut stickor typ varannan vecka/var tredje vecka. Jag testar mitt blodsocker ca 5-10ggr per dag. Hur många gånger testar ni ert blodsocker?

Men ikväll ska det inte bli någon utgång för jag ska upp tidigt för jag ska ha mina simgrupper halv 9.


Ha en trevlig kväll

Kram

Helg


God morgon alla!

Sitter är med morgonkaffet och tvätt.

Lördag morgon, och jag mår bra.
Igår hade jag bjudning hos mig, sen stack vi på förfest och vidare på utgång. Trevliga kväll. 

Solen lyser i Göteborg och det är nästan lite jobbigt att vara inomhus. Jag har tvätt i 1,5h till.
 
Min söta rosa lilla pump går det bra med, allt flyter på och jag har ca 08eh per timme och min bolus ligger mellan 4-6EH beroende på vad jag ligger på innan och aktivitet. Hur mycket tar ni?

En sak jag tänkt på, beroende på nålen jag har, jag byter typ var fjärde dag ist för var tredje, men chansen att sticka fel och då menar jag så att insulinet lägger sig i en fettdepå eller nerv är större med pump väl?. För när man väl sticker så sitter nålen där. Man sticker ju sig en dag/4dagar medans med pennorna tar man ju olika stick flera ggr om dagen. Förstår ni hur jag menar?

Min vecka har bestått av mycket pastaätande(usch). Jag börjar tröttna på pasta nu he he men bra alternativ för en student. Såklart är det fullkorn och behålls längre i kroppen. Jag blir så dålig av ljus pasta.

Jag är så otroligt tacksam att jag bytade till pump. Jag mår så bra!
Men sen är jag osäker på hur det blir till sommaren om jag verkligen vill ha pump på stranden? Återstår att se, men jag vill inte byta bort pumpen till pennor.

Såhär ser min fina pump ut, i rosa såklart.


Detta ska jag inviga snart.





Ha en fin lördag!
/J

RSS 2.0