23.1

Hur är detta möjligt...åt frukost kl 10.en knäckemacka och kaffe, sedan åt jag äpple och kaffe vid halv 2, tog 3 enheter. Vid 4 åt jag en macka. och till de tog jag 4enheter. Vid 15 tiden gick jag en promenad på en halvtimme. Skönt var de men brrr vad kallt.
Näär jag kom hem åt jag en hamburgare med massa sallad. Jag ska klara det med allt insulin jag tar. Men tja...ni ser ju hur det gick. Nu e jag så sjukt trött och jag har bara 24h kvar tills tentan skall vara inne. NICE. Tur jag fick lite extra tid pga diabetesen. aja de reder sig nog...
nu ska jag fortsätta snacka i telefon=)
Kram på er

Fest, känsla

Hej å hå! Ja då kom jag hem kl halv 9 i lördags kväll, duscha, sminka mig, åt snabb middag, stack till madde med en vinare. Självklart boureau vin som inte höjer blodsockret, och min cider bright. och Ja jag festar. Vem gör inte det? Okej den skjuter på höjden, jag ger in insulin innan, jag testar mitt bldosocker ngn timme efter jag druckit, sedan testar jag mitt blodsocker typ 5 ggr på natten. Ibland glömmer jag, men jag känner mig själv vid dehär laget. Jag mår helt enkelt bra. Jag tycker det är så ofantligt skoj att gå ut med mina kära vänner och det är ju en social grej också. Jag vet att min kropp tär på de...men jag kommer ju inte dricka alcohol i hela mitt liv. så vad gör de om 20 år när jag sitter där och aldrig går ut. Jo jag kanske får bieffekter. Men jag vill ha ett normalt liv, jag vill inte se diabetesen som ett hinder för mig.

Jag åker till USA själv till mina släktikngar och gör projektarbete, dom äter typ aldrig så jag fick ett mål om dagen, jag åker till kenya på utlandspraktik, jag åker på safari och bor i en buss i tre dagar där de inte finns ngn kyla till mitt insulin, jag e fattig student, jag mår bra. Jag lever mitt liv. jag har skoj:) Mitt hba1c e dock lite för högt. Men efter hormonsrubbningen så blir de nog bättre. Jag behöver gå ner i vikt för att bli mer insulinkänslig. mitt projekt.
Jag blier såklart piggare om jag får ner det, så det är något som jag kämpar för dagligen.
Jag har otrolig koll..jag känner mkt. jag äter sötsaker ibland. Men under kontroll.
aja detta är lite om mitt liv...mer kommer väl:)
good night=)

Tv4

Såhär skrev jag till tv4:

Hej!
Jag är en 21 årig tjej som haft diabetes i 9år, min mamma har diabetes också. Det är fler och fler som får diabetes i dagens samhälle. Detta är något vi aldrig kommer att få svar på varför just vi har fått de. Det är ett himla puzzel med diabetes, ibland funkar det inte alls. De flesta tror att det är en dans på rosor, man är ju ändå frisk. Vi är friska. Vi lever ett sunt liv, men även om vi gör det så kan bldoscokerkurvan gå åt skogen. Det är så mycket tid, planering, jobb, framförhållning som ligger bakom denna sjukdomen. Men var har utvecklingen och forskningen tagit vägen. Hur ska de få pengar? Detta tycker jag hade varit bra att få genom en diabetesgala. Då får vår omgivning även mer förståelse. Det är inte bara att ta sitt insulin och äta rätt, vi har inte heller fått diabetes för att vi ätit för mycket socker eller är för kraftiga.
Med vänliga hälsningar
Josefina Olsson

Cara!

Idag fick jag förresten hem de fina Cara-kollektion armbanden. Så snygga! Jag ska ha på dem heeeela tiden. Det var kampanj där så jag köpte ett svart med silver band och ett olivgrönt med guldband innuti fast det gav jag till mamma :)

study

Hej mina vänner!
Nu är jag mitt uppe i mitt tentaplugg...jag sitter hemma och gör inget annat. Skoj liv.  Men snart e de jullov=)
Ikväll spelar Rögle hockeymatch. ganska spännande. Dem ligger ganska bra till. Min bästis bror spelar där.

Jag plugga till 1 i natt och vakna inte förrän 11. Jag våga inte testa mitt blodsocker. Mamma sa att hon ringt massa gånger men jag hade inte vaknat av signalerna. Då har jag alltså inte fått ngt insulin på 17h. Inte bra. inte bra. dock ligger jag ju still så inget händer. Jaha men de fick bli en brunch. Eftersom jag var hemma och plugga tog jag lite mer insulin till maten eftersom jag är stillasittandes.
När mamma kom hem med bilen var jag tvungen att åka till vårdcentralen och ta vaccin mot svininfluensan, därefter blev det en långpromenad:) skönt! Jag tog lite extra måltidsinsulin för det blev potatismos och det är så snabba kolhydrater, visserligen äter jag inte mycket av det men ändå. Mamma och jag åkte sen iväg och sola.
Jag testa mitt blodsocker och låg över 10 nu så ja tog 3E. Nu sitter jag här och äter läkerol:) Mumsi.

Nu ska jag plugga vidare, men det blir inte lika sent som igår...för då vaknar jag lika sent och då blir de ingen bra dag:(

God natt! Kram på er!

Torsdag...snart helg

Hej alla mina vänner=)
Idag så va de ingen vanlig dag, nä för de e torsdag....närmre helgen:)
Jag testa inte mitt blodsocker i morse för jag är en sjusovare.. Jag testa mitt blodsocker två h efter min frukost. Den bestod av två munnar kaffe och en rund tunnbrödmacka med smör på. Ja...jag tog 8enheter och metformin, så efter det hade jag 17 i bldsocker. How??
Jag putta in 5 extra enheter vid 10-tiden sen tog jag en frukt. Jag vet inte varför jag tog dendär klementinen. Mest för att alla andra gjorde det.
Till lunch åt jag två dl soppa, en macka och vatten och tog 9 enheter. Två h efter då hade jag 1 i bldosocker. How??
I eftermiddags köpte jag kaffe och en banan för jag blev "lurhungrig" Tog 5 enheter till det. Sen gav jag upp mitt kämpande.
Jag har inte ställt in mig efter min studieresa så de kan vara därför jag ligger så högt, eller så beror de på att jag inte hinner träna för jag har alldeles för mycket i skolan=(

I morgon ska jag redovisa min afrikaresa för mina småttingar. Jag e inte så förberedd och det beror på att jag inte har tid till att plernera lektion för att jag har två tentor nästa vecka. Aja, wich me guuud luck 2morow=)

Jag har förresten beställt två Cara-armband. Ett till mig och ett till mamma i julklapp. Det går ju 5 eller 10kr till diabetesforskningen när man köper dem:)

Kram å god natt

Welcome to my place

Vad trevligt att just du hittade hit:)
Här är en nystartad blogg där jag ska berätta om min daiabetes, känslor och vad jag gör.
Jag har haft diabetes sedan jag var 12 år gammal och idag är jag 21 år.
Det är ständigt en kamp och jag blir aldrig nöjd med mitt hba1c. Detta är något som bloggen ska hjälpa mig lite med och så jag blir sporrad.
Min mamma har haft diabetes sedan hon var 6 år och har ett hba1c på 6,7. Detta är ibland verierande beroende på livssituationen.

Under min vardag så försöker jag träna, äta rätt, slappna av, och hitta en balans. Jag studerar nu vid läraruniversitetet vid Göteborgs Universitet.

Mer kommer om mitt liv. Välkommen!
Kram


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0